În anul universitar 2015-2016 la programul de studii universitare de master Controlul și expertiza alimentelor au fost susținute 21 lucrări de disertație. Lista de lucrări este în tabelul de mai jos.
Nr. crt. | Student | Denumire temă | Profesor îndrumător |
1 | BANU I. SORIN – GEORGE | Cercetări asupra obținerii și calității hidromelului de zmeură | Conf.univ.dr.ing. Manea Iuliana |
2 | CIRIPOIU V. AIDA – ELENA | Cercetări privind obținerea și caracterizarea unui produs lactat acid delactozat probiotic | Conf.univ.dr.ing. Bărăscu Elena |
3 | CIULEI F. RODICA – BIANCA | Studii și cercetaări privind valorificarea superioară a cartofilor în scopuri alimentare | Conf.univ.dr.ing. Danilevici Constantin |
4 | COSTACHE V. ALINA – GEORGIANA | Cercetări privind uscarea (deshidratarea) prunelor | Conf.univ.dr.ing. Popescu Elena Corina |
5 | DINCĂ E. ANCUŢA – MIHAELA | Cercetări privind utilizarea cepei la panificarea făinurilor puternice | Conf.univ.dr.ing. Stoica Alexandru |
6 | DRĂGAN V. ILEANA – CORINA | Studiul privind posibilitățile de falsificare a ciocolatei | Conf.univ.dr.ing. Bratu Magda Gabriela |
7 | FRÎNCU M. BOGDAN – IONUŢ | Cercetări privind utilizarea usturoiului sau a derivatelor sale la panificarea făinurilor puternice | Conf.univ.dr.ing. Stoica Alexandru |
8 | GHEORGHE S. N. CRISTINA – GABRIELA | Activități de mass-media în sprijinul informării consumatorilor asupra siguranței alimentelor din rețeaua comercială | Prof.univ.dr. Nicolescu Carmen Leane |
9 | IANCULESCU F. C. NICOLETA – MARIANA | Cercetări privind obținerea și caracterizarea unui sortiment de brânză proaspătă desert | Conf.univ.dr.ing. Bărăscu Elena |
10 | IRIMIA M. ANDREEA – ELENA | Cercetări privind obținerea și aprecierea calității sucurilor naturale de fructe | Prof.univ.dr.ing. Buruleanu Claudia Lavinia |
11 | IRIMIA M. LARISA – ŞTEFANIA | Cercetări privind obținerea unor sortimente de înghețată hipocalorică | Prof.univ.dr.ing. Buruleanu Claudia Lavinia |
12 | MARINESCU V. VALERIA | Cercetări asupra acțiunii enzimelor vegetale asupra proteinelor din carne | Conf.univ.dr.ing. Manea Iuliana |
13 | MICU T. GEORGIANA – MĂDĂLINA | Studiu privind informarea și educarea consumatorilor referitor la utilizarea etichetei unui produs alimentar în vederea asigurării calității vieții | Prof.univ.dr. Nicolescu Carmen Leane |
14 | MIHAI G. ANDREEA | Importanța alimentației la copii | Prof.univ.dr.ing. Buruleanu Claudia Lavinia |
15 | STAN N. ANDREEA – NICOLETA | Studiul influenței suplimentării aluaturilor cu făină de soia asupra calității pâinii de grâu | Conf.univ.dr.ing. Stoica Alexandru |
16 | STANCIU M. SIMONA – GEORGIANA | Studiul efectului temperaturii de păstrare asupra puterii fermentative a drojdiei de panificație | Conf.univ.dr.ing. Stoica Alexandru, Conf.univ.dr.ing. Bărăscu Elena |
17 | STIKA F. M. BEATRICE – MARIA | Studiu privind folosirea agenților de îngroșare la obținerea maionezelor cu conținut redus de grăsime | Conf.univ.dr.ing. Bratu Magda Gabriela |
18 | TACHE G. I. ALINA – NICOLETA | Studiul privind evaluarea calității mierii existente în rețeaua comercială | Prof.univ.dr.ing. Buruleanu Claudia Lavinia |
19 | TĂTARU G. ANA – MARIA – MIHAELA | Studiu privind influența proprietăților fizico-chimice asupra onctuozității ciocolatei | Conf.univ.dr.ing. Bratu Magda Gabriela |
20 | TUDOR I. ŞTEFANIA SILVIA | Cercetări asupra fermentației alcoolice a sucului de fructe de cactus și cătină | Conf.univ.dr.ing. Manea Iuliana |
21 | TUDOR N. ALEXANDRA – MIHAELA | Nectarurile de fructe în alimentația umană între beneficii și riscuri | Prof.univ.dr.ing. Buruleanu Claudia Lavinia |